søndag 4. september 2011

Skaprydding...

I dag har jeg hatt et lite/stort prosjekt, nemlig å rydde i klesskapet til den yngste frøkenen i huset. Jeg har satt det ut og satt det ut, for jeg syns det er utrolig slitsomt og kjedelig å rydde i klesskapene til ungene.
Ikke før er jeg ferdig å rydde og sortere i størrelser, vinterklær versus sommerklær og slitt-ikke slitt, så er jeg igang igjen; det er som en pølse uten ende!

Og, hver gang blir jeg pinlig påmint om at barna har for mange klær...! Det er ørt-og førti gensre, bukser og kjoler, og jeg har gang etter gang blitt "forført" til å kjøpe et klesplagg. Det er jo så mye fint ute i butikkene!! Og som jente-mor må jeg innrømme at jeg er litt barnslig, og liker søte fine kjoler, med stæsj på.

Det er litt pinlig og en litt ekkel følelse når en ser at mange av klærne ikke er slitt eller brukt i det hele tatt; noen av plaggene har fortsatt merkelappen på.

Og ungene vokser så utrolig fort! Med mange klesskap og -skuffer, og størrelser å holde orden i, så klarer jeg ikke å henge helt med i størrelsene-
Om sommeren er det iallefall voksetid, og jeg tror jammen sol og varme er bra for groforholdene i en liten barnekropp også.

Men nå er skapet ryddet, og gensere, truser, bukser og nattøy er fin stablet i hver sin hylle. Enn så lenge-til frøkenen skal i gang med å finne frem de riktige klærne til skolen i morgen...

Så er det et par poser til en yngre kusine, en til Fretex, og et par poser som går rett i søpla. I og med at det ikke er flere småjenter i huset som kan arve, så skal jeg ikke lagre noe av det på loftet denne gangen. Med de to første ungene var det ikke måte på hvor flink jeg var til å sortere, merke og legge i egnede kasser på mørkloftet. Det var greit å finne med tanke på de neste i rekken. men nå har jeg mistet oversikten, og gitt opp "systemet" mitt...

Selv om 1-2 timer av en nydelig søndag gikk med, så føles det veldig godt å ha i det minste ett ryddig og oversiktelig klesskap i huset:-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar