fredag 7. juni 2013

Bursdag, brød og sirkus...

Her i heimen har det etterhvert blitt en slags tradisjon at ungene får lov til å velge seg  hvordan de ønsker å feire 10-årsdagen sin. Ellers er det gammeldags hjemmebursdag eller gymsalbursdag på skolen som gjelder.

Når storesøskenene har fått lov til å ta med venner på kinobursdag og lekeland tidligere skulle ikke vår nybakte tiåring være dårligere!

Så i går var det en gjeng spente og glade jenter som fikk full underholdning med både bowling, Gocart og lekeland.




Jeg har en iboende skepsis til å "out-source" bursdagene til barna, men registrerer at dette har blitt et stadig større marked og mer og mer vanlig. Ikke bare er det dyrt, men for meg blir det litt upersonlig å sette bort barnebursdager på denne måten. Jeg syns det er koselig å blåse opp ballonger, bake kaker og ha god gammeldags bursdagskalas i stua.

Men ikke alle har plass til å invitere hjem til seg, og mange syns sikkert det er greit og lettvint å betale seg utav det.
Bare i går kveld var det hele 8 bursdagsfeiringer der vi var, så dette er blitt Big Business!

Men nå bodde jeg altså i glasshus selv i går da, og det er vel lov innimellom...
Hovedpersonen og gjestene storkoste seg iallefall, og det var full aktivitet mellom pizzastykkene og slush-drikkingen.
Full fart ble det også, når jentene fikk på seg dresser og hjelmer og satte seg i gocarten;-)












søndag 2. juni 2013

Vakker med litt vampyrblod...?

I helgen har jeg vært i på hudseminar i Oslo.

Der var det særlig ett foredrag som vekket min interesse;
Vampyrbehandling!

Midt i hovedstadens åpning av den storstilte Munch-utstillingen, så skulle man tro at foredraget og tittelen var planlagt, men det var nok bare en kuriøs tilfeldighet at nåtidens trendy skjønnhetsterapi har samme navn som en av Munchs mest berømte malerier...;-)




Joda, nå er det vampyrbehandling som er gjelder, og det var stor interesse for å høre om rynkebehandlingen med det sære navnet.
Det har vært oppslag om vampyrbehandling i media, og skal visstnok være en bra og skånsom terapi for den som har lyst og mulighet til å bla opp en del tusen for å få noen rynker mindre og kanskje se noen år yngre ut...!


Dr Michael Zangani, som holdt foredraget har også  vært i TV2s God Morgen Norge om vampyrbehandlingen, har en del "kunder" som foretrekker denne metoden fremfor Botox, Restylane og you-name-it-metoder som skal fungere som vidunderkurer mot tidens tann...

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/bruk-blodet-ditt-i-kampen-mot-rynkene-3732760.html


Kort fortalt dreier vampyrbehandlingen om at legen tar ut noe blod fra armen til pasienten, sentrifugerer og bearbeider blodet, slik at blodplater skilles ut. Dette settes deretter inn på ulike steder i ansiktet, og denne væsken stimulerer så til vekst og reparasjon i huden, kollagendannelsen får en boost, og vips så får man forhåpentligvis færre rynker og glattere hud i løpet av noen uker.
Vampyr-navnet kommer altså av at man bruker sitt eget blod og setter det inn igjen.

Zangani fortalte at en slik behandling koster et sted mellom 5-10000 kroner, og man må gjenta den en gang for å få effekt, og den varer da et års tid.
Men som med alt annet, så fungerer det ikke på alle, desverre, så det kan jo være et kostbart forsøk.

Det er nok ikke grenser fra hva folk er villige til å bruke for å se litt finere og yngre ut. Slik har det vært opp gjennom alle tider, og det er bare fantasien som setter grenser for hva som blir prøvd og brukt for å bekjempe den nådeløse tidens tann.

Noen blir fine og klarer å "lyve" av seg noen år. Men jammen ser man også traurige eksempler på det motsatte; folk som nesten har gjort seg avhengige av antirynkebehandlinger, og som ser mer ut som voksfiguerer uten mimikk enn som levende mennesker, som uttrykker glede, sinne eller andre følelser.
Det sies faktisk at folk som bruker Botox over tid, lammer ansiktsmuskulatur som faktisk er viktig i forhold til å kunne uttrykke empati, fordi vi mennesker får og gir respons til hverandre gjennom nettopp mimikk.

Så lenge man "glatter "ut og forynger seg innen rimelige grenser, så kan det absolutt være fint og flott. Det er den dagen det glatte ansiktet ikke står i stil med halsen eller resten av kroppen eller mennesket at dette kan bli litt traurige greier.

Men de som er fornøyde uansett, er vel de som eier klinikkene; de har det godt de takket være vår evige forfengelighet...;-)