søndag 26. mai 2013

Brevpost-et sjeldent syn...

Vi har fått en ny 10-åring her i huset i dag.
Det har vært kaker, lys og fest, og gaver av mange slag.

Jubilanten hadde laget en sirlig skrevet gaveliste til familie og faddere, og det var litt av hvert å velge mellom.
Som unger og jenter flest i den alderen var listen ispedd ønsker som mobil, klær og effekter med heltene "One Direction". Men et gaveønske litt utenom det vanlige var brevpost!
Det er ikke hver dag at barn ønsker seg brevpost lenger, og det skulle vise seg å være en utfordring å finne brevposter i butikkene, for det har tydeligvis gått av moten.
I min barndom var det populært å få seg brevvenner eller "pennevenner" som det også kaltes, og det var egne klubber man kunne melde seg inn i for å få seg en brevvenn enten fra Norge eller et eller annet sted rundt om i verden.
Jeg har faktisk fortsatt kontakt med min brevvenn fra barndommen, som bor i Pakistan. Jeg husker hvor spennende og eksotisk det var når det lå et tynt og blått "air-mail"-brev fra et vilt fremmed land i postkassen innimellom! Faktisk ledet vår korrespondanse per luftpost til at jeg besøkte Masuma i Pakistan da jeg var student, og dét på grunn av at vi begge delte interessen for å skrive brev til hverandre. Nå er det Facebook som gjelder, og vi følger hverandres liv på nettet. Ganske fantastisk at to liv og to verdener forenes litt på grunn av noen ord og noen brev.

Og nå har jeg altså fått en datter som har arvet gleden av det formidlede ord, og som er glad i å sende et godt og gammeldags brev til bestemødre, tanter og venner.
Det er et savn at postkassene blir stadig tommere for brev annet enn vinduskonvolutter, med regninger eller fra en eller annen offentlig etat.
Jeg kjenner iallefall gleden når jeg ser et håndskrevet brev ligge der og vente på meg, og det er noe spesielt å sitte med brevet i hendene og lese noe i ro og fred.

Det er tydelig at også gjestene satte pris på denne delen av gavelisten, for på gavebordet lå det fire ulike brevposter i dag! Så nå er det mange som kan se frem til å finne en fin konvolutt i postkassen sin den nærmeste tiden:-)

1 kommentar:

  1. Hei, så flott! Nå har jeg glemt å sjekke datoen for innlegget ditt, men jeg har en gutt på snart fire som ønsker seg en skriveblokk for å skrive brev i.. Med hjelp selvsagt 😀 Kunne tenke meg å kjøpe brevpost.. Husker du hvor du fant det?

    SvarSlett