onsdag 1. februar 2012

Stress gir jente...?

Forleden ble jeg intervjuet om et litt sært fenomen, som det nylig har kommet forskningsresultater på fra England, nemlig at stress kan gi flere jentefostre!

http://www.abcnyheter.no/livet/2012/02/01/stress-kan-gi-jentebabyer

Det høres umiddelbart ut som en noe sær forskning, og det er jo heller ikke store resultatene de har å komme med.
Men slike "nyheter" er gjerne populære, og den sto på fremsiden på Startsiden i dag.
Og, som det står i artikkelen, så finner man altså en liten overvekt av jentefostre i forhold til forventet, hos kvinner som hadde økt forekomst av såkalte stresshormoner i kroppen før svangerskapet startet.

Kjønn på babyer er et evig diskusjonstema, ikke sant? Man har lett for å spørre om kjønnet når man ser noen med stor mage, og det er vel ikke til å komme fra at mange av oss har hatt våre tanker om hva vi "ønsker" oss når vi har gått gravide, selv om dette ikke har vært så stooor sak. Iallefall ikke så stor og vesentlig som i en del andre kulturer...

En litt eksentrisk forskning, altså, som kanskje ikke er av det aller vesentligste slaget. Men det fenger nok en del allikvel.


1 kommentar:

  1. Ha ha, ja, det er massevis av tester og teorier om dette med kjønn. Som regel viser jo disse testene rett resultat annenhver gang;) Og dermed er det jo mange som stoler fullt og helt på dette. Men det er vel tilfeldig.

    SvarSlett