torsdag 26. mai 2011

Nok en jubilant...

Da er nok en bursdag over...
Vi har akkurat kommet over konfirmasjon, med følelsen av at kaker og krem tøt ut gjennom ørene på oss, så var det fullt kakeoppbud igjen i går. For-man kan jo ikke la være å feire frøkenen som ble 8 år i går, selv om bursdagen havnet rett i kjølvannet av storebrors store dag...!

Det kan være litt "jobb" å mobilisere til ny feiring for oss voksne, når bursdager og andre "dager" kommer som perler på en snor, som det gjerne gjør her i huset, med fem unger og to voksne. Men barna forventer så klart å få være midtpunktet på sin dag, og vil gjerne at vi gjør ting på akkurat samme måte som vi har gjort i alle år. Så i går var det full flagging, kaker, bursdagssang og festivitas.
Og på søndag turnbursdag med klassen-så det er bare å stålsette seg:-)
Vi har vel lagt opp til det selv, så jeg skal ikke klage... Og hovedpersonen, hun er svært så fornøyd, og da er det verdt det!

tirsdag 24. mai 2011

Gylne ord fra barnemunn...

"Mamma, er det slitsomt å være mor?"
Dette ble jeg spurt om i kveld, da jeg kom ned for å si godt natt til syvåringen min. Da hadde jeg hatt en liten pause oppe i stua siden jeg la minstemann, før hun var klar til legging og godnatt-sang.
På vei inn på rommet hennes kom det nok et lite sukk, som jeg knapt tenkte på selv, men som hun tydelig registrerte...:-)

Og jeg måtte jo innrømme at det kan være slitsomt å være mor ja, ikke minst om kvelden, da det går slag i slag med kveldsmat, tannpuss, lesing og natta-sang.

Men så er det slike små gyldne øyeblikk og gullkorn som gjør det så koselig og da:-)


mandag 23. mai 2011

Etiske dilemmaer, og en viktig diskusjon...

I går morges ble jeg intervjuet i NRK, og programmet "Mellom himmel og jord" :-)
Foranledningen var nok at jeg for noen uker siden hadde en kronikk i Adresseavisen som tok for seg de etiske dilemmaene med å gjennomføre ulike screeening-undersøkelser av foster, for å finne ut om de er disponert for alle mulige sykdommer og skavanker av ulik art.
Jeg har ingen fasitsvar på disse vanskelige spørsmålene. Jeg er bare opptatt av at vi skal tørre å kommunisere omkring alle dilemmaene som følger med den rivende utviklingen som vi er vitne til, ikke minst i den medisinske verden.
Den som vil, kan høre innslaget via linken nedenfor...

http://nettradio.nrk.no/default.php?&kanal=P2NoYW5uZWw9bnJrLXAxpHN0YXJ0PTIwMTEtMDUtMjJUMTAlM0EwNSUzQTAwpGVuZD0yMDExLTA1LTIyVDExJTNBMDAlM0EwMKR0aXRsZT1UV1ZzYkc5dElHaHBiVzFsYkNCdlp5QnFiM0prpGlubj0wpHV0PTCkYml0cmF0ZT0=søndag 22. mai 2011

Konfirmasjon...

Da er helgen over, og vi er sliten men lykkelig etter en flott konfirmasjon her i huset.
Min "lille" store sønn er blitt stor, og det er utrolig som årene går...
Konfirmasjon er ikke bare en stor dag for hovedpersonen, men jammen også for foreldrene; det gir en gylden anledning til å stoppe opp litt, og dvele over årene som har gått siden poden ble født.
I en travel hverdag så har dagene en tendens til å gå i ett, og før man vet ordet av det, så har ett år gått, så to, så er barna plutselig blitt store-
Jeg har gått gjennom hundrevis av bilder, og det er både artig og vemodig å kikke på; det er så mange små detaljer og milepæler man har glemt.

Nå er helgen over, og det skal bli godt å lene seg litt mer tilbake, uten tusen ting som må gjøres før en slik stor merkedag;-)