lørdag 3. mars 2012

Blogg-utseende-utprøving...

Jeg driver og trikser og fikser med bakgrunnsfarger for bloggen, og har tatt bort "tapetet" jeg har hatt til nå, for det var litt vel mønstrete syns jeg, og vanskelig å lese noen ganger.
Prøver meg med samme fargesjanger, men med litt enklere utseende allikevel.
Håper det blir bra:-)

fredag 2. mars 2012

Forkvaklet kvinneideal...!

 "Grevinne-heng" ? Jada; bilringer? Yes...; hengepupper? Vel, ja...; sinnarynker? Å ja...!; slapp rumpe? Sikkert...; "Love handles"? Jepp...
Som kvinne i en av mine beste aldre blir jeg daglig påmint at tiden tærer på, både her og der. Og dette er noe de aller fleste av oss, særlig det "svake kjønn" (!), blir særlig gjort oppmerksomme på uansett hvor vi snur og vender på oss.
I tillegg til å bli påmint, og ikke minst å minne oss selv på at vi har skavanker både her og der, så er vi minst titalls kilo for mye i forhold til det som forventes som det normale eller ideelle.

Når det er kvinner som disse Hollywood-beibsene på bildet nedenfor som får regjere hva det er som er ekte skjønnhet, så har vi tapt kampen før vi starter, og vi går nå rundt og er misfornøyd med hvordan vi ser ut da...!
Når størrelse 36 begynner å bli kalt Size plus i enkelte motekretser, så har det blitt helt sykt. Hvor mange vanlig norske kvinner er det som bruker størrelse 36 da?? Og hva med 34??
I dag veier en motemodell i gjennomsnitt 23% mindre enn den vanlige kvinne, for 20 år siden var forskjellen 8%.
Hva skjer??

Artikkelen nedenfor beskriver dette fenomenet:

http://www.klikk.no/mote/kamille/sarasskjonnhet/article737924.ece
Dette er en utvikling som er trist, syk og alvorlig.
Tenk hvor mange av oss som går rundt og er konstant misfornøyd med hvordan vi ser ut, veier, og dette medfører et nedsatt selvbilde på alle måter.
Det triste er også at vi har en tendens til å overføre denne misnøyen til våre egne døtre, slik at mange jenter og tenåringer går rundt og hører mødre og venninner som er stadig på slankekurer, dietter og stadig vekk tutrer om alt de ikke gjør rett i forhold til kosthold og trening.

Nei, ærlig talt; vi må stå opp og protestere på denne sprø utviklingen!

Tenk så mye sunnere det er å ha noen kilo for mye enn å se ut som et beinrangel! Ikke får man så lett benskjørhet, rynkene tar lengre tid på å komme, og tenk på hvor kaldt det må være å ha så lite spekklag...;-)

Jeg er sikker på at disse Size 0-filmstjernene måtte sulte seg i mange dager både før og etter Oscar-utdelingen; før for å komme inn i kjolen, og etterpå for å slanke bort det ekstra vinglasset og  maten de spiste på festen-

Nei, takke meg til å kunne kose seg med et glass vin eller tre med god samvittighet og nyte en god middag uten å telle hver en kalori.
Det er livskvalitet og det er kos; også viktige bestanddeler i det å ha et godt liv. Med eller uten "Love-handles"...:-)

onsdag 29. februar 2012

Jippi, vi er i Foreldre og Barn!...

I går fikk jeg se at det anerkjente bladet Foreldre og Barn reklamerer for Barnehagekremen vår i en stor artikkel de skriver om trygge hudpleieprodukter for barn.
Det er artig det:-)

Det ligger utrolig mye jobb bak det å starte sitt eget firma, og da er det så utrolig gledelig og inspirerende når "andre" har oppdaget oss, og at vi faktisk blir tatt med og anbefalt, i jungelen av produkter som finnes der ute.

Naturlige og økologiske hudpleieprodukter er i vinden, og det er bra!
Som artikkelen beskriver, så er det ingen ting som er magisk, og det er også noen som reagerer på naturlig ingredienser, med allergiske reaksjoner. Slik er det med alt! Man skal selvfølgelig ha et edruelig syn på alt, men at det er lurt og fornuftig å ha et bevisst forhold til hva man smører på kroppen til både seg selv om barna sine, det er jeg IKKE i tvil om.

De fleste har nå fått med seg ordet parabener. Dette er konserveringsmidler som brukes i bl.a. hudpleieprodukter, og som har kommet veldig i fokus de siste årene.
Det finnes flere typer parabener, og noen er verre enn andre. Det som imidlertid er noe usikkert, er hvordan langtidseffektene er på de ulike parabenene, også de "gode", etter lang tids bruk i hudpleiemidler.
Selv om det riktig nok finnes typer av parabener i naturen også, som i bl.a. blåbær, så kan ikke dette direkte sammenlignes med at man tilfører kunstig fremstilte parabener på huden.

"Føre var-prinsippet" er et greit psinsipp, derfor er det så bra at det nå har blitt et stort fokus på dette.
Ikke minst gjelder det andre typer stoffer i kjemisk fremstilte hudpleieprodukter også.
Men, i dag en liten HURRA til oss selv, vi syns vi fortjener det:-)

tirsdag 28. februar 2012

USA-"land of Freedom" ?...

En ferietur til landet "Over there" er en behagelig opplevelse for store og små, men gir også tanker og filosoferinger...

USA liker sitt image om at de er verdens liberale land, der du har alle muligheter, og all slags frihet, bare du forvalter den selv, og med eget ansvar.I dette enorme landet er "Enhver er sin egen lykke smed" et begrep som passer godt, og det er veldig deilig å leve i USA for den som har evnene, økonomien og guts til å utnytte ressursene en evt har fått utstyrt.

For dem som ikke er så fordelaktig utstyrt, så kan det være et strev, og veldig mange har en strevsom hverdag, der det å komme inn til behandling på et sykehus kan være en utopisk tanke.

Men så er det jo et herlig land også da! Jeg har selv bodd i USA ett år, og besøkt landet mange ganger, og jeg må innrømme at jeg elsker å være der, iallefall i perioder.
"Everything is BIG", og det meste er veldig tilrettelagt, smooth, og ypperlig for en turist fra nøkterne og forblåste Norge.
Bilene er store, veiene er store, matporsjonene er store, og det meste er lagt tilrette for at et opphold "Over there" skal være så behagelig og knirkefritt som mulig. Til og med køer er amerikanerene eksperter på å få til å bli litt morsomme og føles korte. På steder som Disney World eller Universal, så har de klart å lagt køene slik at de ser kortere ut enn de er, og kanskje lagt inn litt musikk, bilder eller annet som får deg til å tenke på noe annet enn at det er skikkelig kjedelig å stå i kø.

Men apropos køer; for å komme inn i dette forgjettede landet, så må man belage seg på å stå i kø ja! her voktes grensen, dvs immigation på flyplassen nøye, og før man får ta flyet til USA så scannes man innerst til ytterst, så verken sideflesk eller evt bomber blir oversett...
Og jeg har faktisk ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte vise fingeren på veien inn i USA, og heller ikke etter at jeg kom inn i landet. Til og med inn til barnevennlige "Magic Kingdom" i Disney World måtte vi frem med pekefingeren på en scanner, alle som var over 10 år, så de skulle være sikre på å ha oversikt på oss i tilfelle vi fant på noe tull inne i fornøyelsesparken. Jeg kan forsåvidt forstå at Disney-parkene kan være potensielt yndete terrormål, med sin erke-amerikanske happy profil.
Men jeg fant det etterhvert nokså klamt å måtte gi fra meg fingeravtrykket mitt på hvert et sted jeg skulle inn på såkalt "amusement", i tillegg til ved ankomst, og følte etterhvert at myndighetene hadde full oversikt over hvor jeg og familien min befant oss, til enhver tid.
Det er kanskje prisen for den "freedom-en" som Bush og co turet frem med...? Det får en litt flau smak, og koster litt dyrt.Det verste er vel at det kanskje ikke hjelper heller, for vil man finne på noe krøll så gjør man det. Se bare alle gælningene som løper rundt med pistoler og geværer. Men akkurat dét er visst en menneskerett i mange stater i USA...

Sikkerhetsaspektet står også sterkt i Statene. Det er ikke måte på hvordan de sikrer seg i alle bauger og kanter, trolig for å unngå å bli anmeldt og få enorme erstatningskrav etter seg. Bare etter tur på en berg- og dalbane, så er det ikke måte på hvor mange ganger en får høre "Mind your step" når en skal gå ut av vogna, eller det er skilter over alt om det kan være glatt, at små barn kan få ting i halsen, osv. Man får ting inn med teskje, og til slutt føler en seg nesten som en barnehageunge...!
Slik blir det vel når det er råe advokater som fører an, og man kan få klekkelig betalt i erstatning etter å ha puttet katten sin i mikrobølgeovnen, fordi det ikke sto på bruksanvisningen at det ikke gikk an...


USA er herlig, jeg syns faktisk det, selv om det er litt blandet forhold jeg har til denne smeltedigelen av et land. Mange amerikanere er jo så utrolig kunnskapsløse om verden rundt seg, og det virker ikke som de syns det er så nøye heller, for de har så mye, og så nok med seg selv.

På mange måter så er de nokså konservative og gammeldagse også. Bare ta debatter de har om prevensjon, abort og homoseksualitet! En del av disse debattene hørte hjemme hos oss (de fleste av oss iallefall) for tiår siden, men vekker oppsikt og forargelse i USA den dag i dag.
Det er rørende med den oppmerksomhet som bildet av den hjemvendte Afghanistan-soldaten har fått, se nedenfor:
http://abcnews.go.com/blogs/politics/2012/02/homecoming-photo-of-gay-marine-kissing-boyfriend-goes-viral/Mange tror de kan så mye om USA og har full oversikt over hvordan dette landet er. Det er liksom et land som alle har et forhold til, gjennom Hollywood, filmer, TV-serier og alt annet vi pepres med fra Amerika.
Men USA er så mye mer, og jeg er helt uenig med dem som sier at det er "kjedelig" å dra til USA, og mye mer eksotisk alle andre steder. USA har så mye å by på, hvis man letter på det overfladiske lokket.

Og så er det rett og slett herlig og behagelig å være turist med stor T der, hvis man bare er "Happy go Lucky":-)

mandag 27. februar 2012

"Sommerferie" vinterstid...:-)
I år bestemte vi oss for å ta den store familieferien i vinter. Storesøster flytter nok ut, og har nok andre planer til sommeren, så det er supert å kunne samle alle 7 til en ferie som alle har lyst på!

Florida er langt unna, men det er et ideelt reisemål for barn i alle aldre, og også for oss voksne.
Tempen lå på 20-25 grader, så man kan ikke klage;-)

Og så er jo dollarkursen så fordelaktig for tiden, og det vistes på koffert-vekten gitt; jeg tror vi hadde med ca 150 kilo bagasje hjem over Atlanteren, minst! Når 5 par VANS-sko koster like mye som ett par i Norge, sier det seg selv at det blir en del kilo, og man tar litt av på alle de store Outlet Malls og kjøpesentrene.

Da er det kjekt å ha med seg bærer;-)


Når man er i Florida er man programforpliktet til å dra til noen av alle forlystelsesparkene. Det bugner av dem, og de mest kjente er Disney World og Universal Studios. Men det begrenser seg selv hvor mange man når over, ikke bare pga at dagene man har til rådighet. Det koster skjorta å komme inn; før man begynner å tenke på is, brus eller mat så har man svidd av 6-700 kroner per snute!
Og amerikanerene er eksperter på å friste oss til å kjøpe alt mulig, så man må holde tunga rett i munnen.

Men så er det en opplevelse å være i disse parkene og da!
Harry Potters verden i Universal Studios tok kaka, men for de små er det artig å treffe Mikke, Minni og Askepott, og Disney har fortsatt et godt grep om hordene som besøker Florida hvert år.Men; Disney må skjerpe seg! Både Disney World og Epcot bar tydelig preg av slitasje, og de har knapt nok pusset opp eller modernisert de siste 20 årene. Det går ikke, med den store konkurransen som er på denne fronten. Ikke en gang Disney kan leve på "magien", og folk forventer mer og mer spenning, moro og underholdning.
Det var et litt traurig besøk i den Norske pavilliongen i Epcot-senteret iallefall. Der har de ikke pusset opp det grann siden jeg var der som tenåring utpå 80-tallet. De viste en reklamefilm om Norge, og denne var over 20 år gammel...! Huff, det var nesten pinlig å være norsk, og jeg kan ikke forstå at den norske stat eller store kompanier ikke er interessert i å shine opp denne pavilliongen, som må være kjempereklame for landet vårt??

 Men, du så deilig det er å legge fra seg stillongs, utebukser og snøskuffe for en stakket stund, å duppe føttene i Mexicogulfen i stedet!
Vinterferie var tingen, og det er nok ikke siste gangen vi legger hovedferien vår til denne tiden av året nei;-)