tirsdag 19. juni 2012

Barnehagebesøk...-)

I dag kom hele barnehagegruppen til minstemann på besøk hjem til oss.
Det var veldig trivelig å ha den fine gjengen med 18 unger på besøk, og ikke minst stas for min gutt, som liksom var vertsskap, og fikk storfint besøk:-)Jeg hadde regnet med og håpet på hagevær, men etter å ha vokst opp og bodd i Midt-Norge i maaaange år, så burde jeg forstå at det er å være vel optimistisk.

Så da var det å finne frem alle stoler og plastglass man hadde, så ble det bra.

Det var fascinerende å se "buketten" av  ulike matesker som kom på bordet! Jeg kan virekelig godt forstå at de som jobber i barnehager og skoler maser på at vi skal merke både klær, sko og annet utstyr; å holde styr på alle regndressene og mateskene var jammen ikke for pyser!
Det er siste året med barnehagebarn her i huset, og jeg må innrømme at det er skikkelig rart og vemodig på en måte.
Da er det ekstra artig å få til et slikt treff hjemme, for man får jo en nær relasjon til barnehagen, og ikke minst når mine tre minste har hatt akkurat samme personale i åtte år i strekk nå. Ikke rart det nesten kommer tårer i øyekroken når jeg tenker på det...
Disse fantastiske tre damene som jobber i Maurtua har jo tross alt hatt en nær og tett relasjon til mine barn fra de var 2-3 år, og de har vært med på viktige steg i utviklingen, og bidratt med sine ting som er med å forme barna til det de er og det de skal bli.

Ungene hadde det topp her iallefall, og vafler og saft gikk ned på høykant! Når det verste regnet ga seg rakk de jammen en liten tur i hagen, iført "trønderbunad"...;-)

søndag 17. juni 2012

Villblomsterens dag..

I dag det Villblomsterens dag!
Jeg syns det er så vel fortjent at disse skapningene som står i veikanter, skog og mark, får sin egen markering.
Det er Norsk Botanisk Forening som arrangerer denne dagen, der det har vært mange arrangementer rundt om i landet, for folk som vil lære mer om de vakre blomstene som pryder naturen vår.
http://www.botaniskforening.no/index.php/villblomstenesdag/om-villblomstenes-dag.html

En villblomster er ofte sett på som en slags annerangs blomst, sammenlignet med blomstrene som man kjøper i butikken. Det bugner av roser, liljer og hortensiai buketter og på bord, men hva er så vakkert som en bukett hvitveis eller markblomter, eller en eng full av løvetann eller smørblomt...?
Mens hageblomster og drivhusblomster er "temmet" og foredlet, så lever villblomstene et fritt og vilt liv, der de kommer i alle slags fasonger, farger og skapeloner.
Jeg liker villblomstene jeg, og man kan jo på en måte kjenne seg litt igjen i, og i allefall drømme om å være litt disse vakre og frie skapningene, som lever som de kommer opp av jorden...:-)

Jørgen Gravvold, en dikter som kom fra hjembygda mi, Surnadal, har skrevet et dikt om nettopp ville blomter, og jeg vil dele det med dere:


VILLE  BLOMSTRA LANGSMED VEGKANTA

Blomster i ein vase
kan varra vel og bra.
Dem står ein to-tri dagga bortpå borda.
Du takka når du får dem
og sie du e gla
for blomstran og for all ´sa vakker orda.
Og sia stikk du av 
og går forbi eit hav 
tå ville blomstra langsmed vegakanta.

Du rusla heim, og henta
eit krus der du kan ha
buketten så dem ga deg på lokala.
Du pakka´n ut, og lokta
på fine blomterblad.
Dem lyse med så flott ein fargeskala.
Så står buketten der, 
og du går ut og sjer
på ville blomstra langsmed vegakanta.

Du sett deg ned på troppa
og kjenne lokt tå gras,
og veit at du he skreve pakt med jorda.
Du glømme alt så vanka
tå takk og skryt og stas.
Og glømt e og buketten innpå borda.
Du sitt og tenkje på 
at det du helst vil sjå
e ville blomstra langsmed vegakanta.