torsdag 17. februar 2011

Endelig spesialist.....:-)

I dag fikk jeg beskjed om at jeg endelig er blitt spesialist i allmennmedisin!
Etter mange år med skole, jobbing, og mye annet, kan jeg altså kalle meg spesialist i noe, ikke verst gitt.

Det er ikke det at jeg plutselig kan så mye mer enn i går, men det gir en god følelse når man fullfører et løp, og får en bekreftelse på det.

Det har nå tatt sine år da, og det er mange som fullfører spesialiteten sin mye raskere enn meg. Men det er et langt løp, og mange år med skole, lesing, kursing og jobbing. Etter at man er ferdig med 6 års studier, er det 1 1/2 års turnus, så en del år med jobbing og kurs osv. OK, så har det tatt sine år for meg, men tenk deg alt det andre jeg er blitt spesialist i på veien hit: jeg er ekspert på å føde barn, amme, vaske klær, hjemlig logistikk, oppdragelse og nærvær og mange andre ting som hører livet til, og ikke bare har med utdanning og karriære å gjøre.
Og det er jeg stolt av!

Men i kveld skal jeg sprette en flaske, og nyte klangen av ordet "spesialist":-)tirsdag 15. februar 2011

Klesskift opp og i mente...

Det er sikkert flere enn meg som har jenter, som kjenner til fenomenet klesskift...! Og gjerne klesskift minst tre ganger om dagen.
Jeg syns allerede vi drukner i klær og klesvask, i storfamilien vår, og det hjelper ikke akkurat på at små damer i huset ser behovet for å prøve flere antrekk før de bestemmer seg, og gjerne skifte klær både tidlig og sent-

Og da blir gjerne rommet seende slik ut, etter en liten prøverunde før skoletid...:


Rydding derimot, er ikke en like utpreget egenskap som det å finne frem klær, så det blir noen runder med mer eller mindre vellykkede forsøk på oppdragelse...

Men så er de nå søte, da og all irritasjon bli glemt for en liten stund når hun har hengt opp en fin valentinshilsen på kjøleskapsdøra til mamma og pappa:

søndag 13. februar 2011

Du mor, du mor...

I dag har jeg kost meg med morsdag! Jeg har alltid likt morsdagen jeg, helt siden jeg som liten jente listet meg ned i kjøkkenet, og laget kaffe og dekket frokostbordet med fin duk,- og "vekket" moren min med kaffe på sengen.
Nå er det jeg som blir "overrasket" med hjemmelagete kort og frokost på sengen, og jeg syns det er helt topp jeg:-) Det er også fint å se hvor artig ungene syns det er, og jeg syns denne dagen er helt allright jeg!

Man kan så klart si at dette bare er en av alle disse dagene som kommer fra USA, og det hele er bare tull og kommerst. Men tross alt så er morsdagen en gammel institusjon, som vi har feiret her i Norge helt siden rundt 1910.
Og er det ikke fint da, at vi kan stoppe opp litt i vår travle verden, der barna gjerne blir fokusert på både tidlig og sent; at de får muligheten til å stå litt til tjeneste for mammaen sin en dag...?


Dette er faktisk attende gangen jeg feirer morsdag, det er ikke dårlig det, og tenk å ha fem stykker som kan gi meg oppmerksomhet på en slik dag!
Det å være mor er den viktigste jobben som finnes, og selv om jeg er både høyt utdannet og har en spennende jobb, så tar man aldri "fri" fra å være mor. Det er dødsalvor!

Jeg føler meg utrolig privilegert som får lov til å være mor, og jeg nekter å ha dårlig samvittighet eller å bli kalt gammeldags selv om jeg forfekter synet om at morsrollen er spesiell. Slik har det alltid vært, uansett likestilling, politisk korrekthet og verdens gang...:-)
TIL EI MOR

Du kan ikkje halda den fuglen att
lat han flyga mot morgonroden.
Du vermde han ved eit hjarte i natt,
han song, det var løn for nåden.


Du må ikkje klage for tomme hender 
du som fekk føda og sveipa ein son,
alt må du gje ifrå deg, alt er lån.

Anna Skeide