lørdag 19. mars 2011

Ski-Eldorado...:-)Uansett om man er født med ski på beina eller ei, så må det øves, og ferdighetene må læres og finpusses.
Her i Trondheim er vi så heldige å ha Bymarka rett ved byen, og her finnes Gråkallen Skileik. Dette er et stort område som er tilrettelagt for unger, med bakker, hopp og løyper i aller fasonger, slik at de kan øve på ski på en morsom måte. I tillegg finnes det flere buer, der man kan gå inn og varme seg, og grue slik at man også kan steke seg en pølse hvis man vil.
De arrangerer også skikurs her, og har mange skoleklasser på besøk i løpet av vinteren.Jeg tar av meg hatten for alle de frivillige i Trondhjems Skiklub, som er ute i all slags vær og ordner løyper og bakker, for at vi skal kunne ha med oss barna våre i dette flotte anlegget!

I dag var det knallvær, og folk storkoste seg i Bymarka.
Det er så flott å kunne ha et slikt område å øve på "fiskebein", "orgeltramp" og løypegang, før man setter i vei med ungene på lengre turer. Da blir ting fort mer lystbetont.


I dag tok vi oss en tur i de ulike små løypene som er laget; Naturløypa, Eventyrløypa og Tull og Tøys-løypa. Den siste var ekstra morsom, for der passerte vi skilt med både Prompedumpa, Fismyra og Fjertefallet. Ikke rart at det blir artig å gå på ski da, for en nybakt 5-åring!


torsdag 17. mars 2011

Sleip taktikk...

Denne uken ble jeg mektig irritert. Plutselig dumpet det et brev i postkassen til poden min på 14, fra AUF. Brevet var et velkomstbrev fra Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, der de takket for at han hadde meldt seg inn hos dem. Ellers sto det rosenrødt om alt AUF hadde av tilbud om kurs, treff, Utøya osv, og at de ba om at han betalte innmeldingsavgift.

Litt overrasket var jeg, og lurte på om han var blir politisk aktiv...? Bra det i og for seg, men det var likevel uventet, syns jeg.
Gutten virket like overrasket som meg over brevet fra AUF.

Det demret etterhvert, og han kom på at han hadde blitt stoppet i byen en dag, og spurt et par spørsmål, bl.a. om han syns det var en bra sak å jobbe for gratis bussbilletter for ungdom, noe han ikke overraskende var enig i. Han ble visst deretter bedt om å skrive under et eller annet, som i ettertid viser seg å være en vei rett inn i AUF!

Det er ikke rart at AUF, og sikkert mange andre organisasjoner, har høye medlemstall, dersom det er denne måten de skaffer seg nye medlemmer og tilhengere på! Hvis det er på et slikt grunnlag de får økt statsstøtte på, så reagerer jeg skikkelig!

Moralen er iallefall at man aldri må signere på noe som helst uten å granske hva det er man skriver under på. Ikke minst så er det innmari viktig å lære dette til ungene sine, som tydeligvis er lette bytter for dem som henger rundt over alt i byen vår, iallefall, og skal ha oss til å skrive under på alt mulig.

Den stakkars kontormedarbeideren ved AUF i Oslo fikk iallefall høre hva jeg mente om dette, da jeg ringte og ba dem om å slette sønnen min fra medlemsregistrene sine.

Fy skam dere , AUF!