onsdag 2. januar 2013

Da er julehusfreden over...

Nå er det ubønnhørlig slutt med juleferie, late dager, kos og hygge.
Det var hardt å kravle seg opp i morges, for store og små, og å se at havregryna nådeløst sto på frokostbordet igjen.

Men det ble nå "dessert" i dag óg, da, i form av destruering og spising av årets utgave av pepperkakehus.
jeg tror forsynemeg at ungene har mast så og si hver dag siden huset ble bygget, om å få slå det istykker og spise det. Nå holdt det ikke lenger, og vi ga etter, selv om vi syns det hadde fortjent å stå noen dager til å pryde stua.For i år tror jeg vi har hatt et av de mer spesielle og særegne pepperkakehusene! Ikke det at det var flott, prangende, eller noen arkitektonisk perle. Men huset kan godt sies å ha særpreg og, selv om det ikke var vakkert, så var det ikke noen lite jobb å få bygget det allikevel...

Grunnen til at vi endte opp med et såpass spesielt byggverk, var av vi skulle gjøre det enkelt og kjøpte et ferdig-hus på butikken. Men saken var den at huset var i tusen knas inni esken da vi kom hjem, og da var det enten å kaste hele greia, eller å ta fatt på en omfattende byggeprosess...! Og vi trøndere har jo god erfaring i å bygge store kirker, så det var bare å sette igang med de materialene vi hadde.

Og jeg må si hele familien har vært mektig fornøyd!
Det gjør jo ingen ting om noe er litt skakt, skjevt og litt annerledes, det blir egentlig bare artigere da. Og til ungenes store begeistring så måtte det til litt ekstra mye snop og godteri i år, for å dekke over tallrike skjøter og "humper" i veggkonstruksjonen.

I dag kom kjevlet frem, og med et par slag var det gjort, og det var bare å sette igang og gumle i seg det som hadde vært vår mest spesielle juledekorasjon...;-)