fredag 8. juli 2011

"Barnediskriminering"...?

Paris; vakkert og storslått.
Men jammen dyrt, og innimellom arrogant også...

Vi har fartet rundt i hovedstaden i to dager, og både små og store føtter har fått kjørt seg!
Til tross for metrokort og bussrundtur, så blir det mange skritt å gå, og lange køer å vente i. Men det er alltids noe fint og flott og se og ta seg til.


Men herregud så arrogant franskmenn kan være! Da vi skulle finne oss en resturant forleden kveld, var vi fornøyd da vi fant Hippotamus, en fransk familierestaurant-kjede. Men det ble fort en skuffelse; da han så hvor stor familie vi hadde, fikk vi blankt avslag i døra!
"No, no" sa han, de hadde ikke plass. Men to minutter etterpå kom det en familie med to barn; de ble raskt anvist til et bord, og enda så vi flere ledige bord.
Da ble "tigermor" sinna og irritert, og jeg spurte hvorfor iallverden vi ikke fikk komme inn, vi kunne gjerne sitte på to forskjellige bord. "No no", med et oppgitt og indignert blikk, de hadde ikke plass til så stor familie, og han begynte å jage meg ut, og kjefte og si at "der er metroen, kom deg ut!"

Det er sjelden vi opplever å bli diskriminert. Mange opplever desverre det daglig, og det må være fælt.
Denne gangen var de helt tydelig, og det var veldig ubehagelig følelse, bare fordi vi var mange i en familie.

Ja, ja, det ordnet seg til slutt, da vi fant en koselig italiensk restaurant. Ungene fikk pizza, og alle var fornøyde...:-)mandag 4. juli 2011

Europas hjerte...:-)


Da er den store Europa-turneen godt igang! 70 mil på Autobahn etter Kielfergen gikk faktisk som en lek, med bilen full av unger. Kunsten er å forberede dem på hva som venter, ca tidspunkt for når vi kommer frem, og å friste med en is eller lignende når vi stopper, hvis de er greie...! OG-ikke minst, ALLE må tisse før vi kjører videre, og ingen egne drikkeflasker i bilen!
Diktatorisk feriestil...? Neida; men unger like forutsigbarhet de, og hvis vi paser på  å kose oss når vi kommer frem, så går transportetappene utrolig fint.
Og det er heller ikke lurt med snop eller andre ting i bilen heller, som øker riskoen for kvalme barn.
Vi har heller ikke lagt opp til sllike lange bilturer hver dag, da hadde det fort blitt veldig surt.

Og så er kunsten å finne på ting som alle syns er artig da... Det er ikke lett, med så mange aldre og folk, men "alle må få", og en slik tur er virkelig en prøve på å godta at andre har lyst til noe annet en en selv.

I går kveld kom vi frem til Europas, eller rettere sagt EUs navle, Brussels navle.
Og tenkt; i flate Belgia så er faktisk Brussel en kupert by!
Og så nydelig sentrum da, med Grand Place med sine vakre bygninger fra før 1800.
Ungene ble faktisk også fascinert av den lille statuen Manneken Pis, den lille gutten som står og tisser. Ikke stor eller imponerende statue, men japanere, nordmenn og amerikanere sto i kø for å ta bilde den verdensberømte lille ststuen, der fontenen består av vann som kommer ut av tissen til denne lille fyren;-)


I dag går turen forbi slagmarken Waterloo, der Napoleon tapte slaget med samme navn, mot Wellington, og nesten 50 000 mann ble drept i løpet av ett døgn...!

Så til vakre Frankrike og Paris:-) :-) :-)