mandag 4. juli 2011

Europas hjerte...:-)


Da er den store Europa-turneen godt igang! 70 mil på Autobahn etter Kielfergen gikk faktisk som en lek, med bilen full av unger. Kunsten er å forberede dem på hva som venter, ca tidspunkt for når vi kommer frem, og å friste med en is eller lignende når vi stopper, hvis de er greie...! OG-ikke minst, ALLE må tisse før vi kjører videre, og ingen egne drikkeflasker i bilen!
Diktatorisk feriestil...? Neida; men unger like forutsigbarhet de, og hvis vi paser på  å kose oss når vi kommer frem, så går transportetappene utrolig fint.
Og det er heller ikke lurt med snop eller andre ting i bilen heller, som øker riskoen for kvalme barn.
Vi har heller ikke lagt opp til sllike lange bilturer hver dag, da hadde det fort blitt veldig surt.

Og så er kunsten å finne på ting som alle syns er artig da... Det er ikke lett, med så mange aldre og folk, men "alle må få", og en slik tur er virkelig en prøve på å godta at andre har lyst til noe annet en en selv.

I går kveld kom vi frem til Europas, eller rettere sagt EUs navle, Brussels navle.
Og tenkt; i flate Belgia så er faktisk Brussel en kupert by!
Og så nydelig sentrum da, med Grand Place med sine vakre bygninger fra før 1800.
Ungene ble faktisk også fascinert av den lille statuen Manneken Pis, den lille gutten som står og tisser. Ikke stor eller imponerende statue, men japanere, nordmenn og amerikanere sto i kø for å ta bilde den verdensberømte lille ststuen, der fontenen består av vann som kommer ut av tissen til denne lille fyren;-)


I dag går turen forbi slagmarken Waterloo, der Napoleon tapte slaget med samme navn, mot Wellington, og nesten 50 000 mann ble drept i løpet av ett døgn...!

Så til vakre Frankrike og Paris:-) :-) :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar