torsdag 23. juni 2011

Ti år-og lykkelig...:-)I dag har jeg og min kjære 10 årsbryllupsdag, såkalt Tinnbryllup. Hipp hipp hurra!
Ikke at det er noen "rund" dag akkurat, men jo; jeg elsker å feire dager, og markere når det er milepæler i livet, enten det er en bursdag, farsdag eller bryllupsdag! For vi har jammen mer enn nok hverdager i livet, og da syns jeg det er en fin ting å stoppe litt opp på slike "dager", og gjøre stas på den eller de personene som fortjener å gjøres stas på akkurat denne dagen.
Jeg tror det gjør litt godt og jeg; i en stor og travel familie er det ikke lett å "slippe til" alltid, og få oppmerksomhet én og én. Da er en bursdag eller merkedag en fin anledning til å bli sett litt.

Jeg bruker gjerne å ta frem fotoalbum fra fødselen og da barna var babyer, og det er artig for liten og stor å kikke gjennom.
I dag gjorde jeg også det, og fant frem album fra bryllupet vårt på St. Hansaften for 10 år siden. Herlighet, som tiden har gått, og så mye som har skjedd i årene etterpå! Ingen er helt lik seg heller...;-)

 2001 var virkelig et år med hendelser her i huset, et år som førte oss ned i de dypeste daler og opp til de høyeste høyder. Samme år som vi giftet oss fødte jeg en sønn som vi mistet på termindato, så ble det bryllup noen måneder senere, med et nytt lite barn på gang; før året ble avsluttet med fødselen av en ny liten gutt rett før jul. Dét ble en spesiell julaften det året...

Kanskje er det derfor jeg er litt ekstra opptatt av å feire dager som i dag? Det å erfare motgang og kriser kan også føre til at man kjenner på gleder ekstra sterkt, og lærer seg å sette ekstra mye pris på "små" gleder?

Og så er jeg nok en liten romantiker også, og syns det er fint å kunne vie kjæresten min litt ekstra oppmerksomhet. Han er ikke så verst i den retningen han heller, gitt!
Bildet under viser det:-)

onsdag 22. juni 2011

Foto-shoot...

I dag var det foto-session i hagen. Jeg ble kontaktet av VG forleden, for å svare på "legespørsmål" om sol, sommer, barn og helse. Det kommer på trykk i et fredagsmagasin i sommer.
I den forbindelse, visste de at det var mer enn nok av barn her i huset, så hele gjengen på fem stilte villig opp da fotografen kom, og vi latet som om det var sommer og sol utendørs, mens vi i virkeligheten hutret og frøs, i vanlig surt trønder-sommervær...;-) Det var sommerkjoler, solkrem og bare tær, så gjett om bildene kommer til å lyve!

Men det blir sikkert ok, og vi venter spent på resultatet, en eller annen fredag i nærmeste fremtid:-)

tirsdag 21. juni 2011

Klar for fødsel...;-)

Vi er stolte av hvor "moderne" norske menn er, og de fleste vordende pappaer engasjerer seg bra, og støtter sin stadig voksende kjære under svangerskapet.
Likevel har vi ikke kommet så langt som enkelte kinesiske fedre, skal vi tro denne videoen!
På svangerskapskurs i Kina ikler "gravide" fedre seg gravid mage, og deltar i fødselsforeberedelsene med kropp og sjel:-)

Dette trodde vi kanksje ikke om Kina...? Vi er vante med å høre om trasige greier som "ettbarnspolitikk", der kinesiske myndigheter med hard og brutal hånd har straffet familier som har fått mer enn ett barn. Noe som igjen har ført til at foreldre har måttet ta uønskede borter, skjule barna sine, eller har måttet gitt dem fra seg.
Dette har også medført at det er blitt en gutteoverskudd i Kina, pga at gutter har vært mer "attraktive", for familier som bare har fått lob til å ha ett barn. 

Denne videoen sier ikke noe om denne delen av kinesisk "svangerskapsomsorg", her er det bare fryd og gammen.
Uansett, en artig video, med en del nyttige tips for fremtidige svangerskapskurs;-)
http://www.abcnyheter.no/node/132822?autoplay=1


søndag 19. juni 2011

En god porsjon kulturhistorie...:-)

I dag har vi fått oss en god dose Trondheimskultur! Vi overvar konsert på Trøndelag Folkemuseum, der 150 unger og ungdommer fra Trondheim kommunale kulturskole spilte jubileumskonsert.
For faktisk så feirer musikkskolen i Trondheim 100 år i år! I tillegg til at de har en så lang historie, så er det også såvidt jeg vet landets største kulturskole, så derfor sier jeg HURRA HURRA!Hvert år loser de 4-5000 unger gjennom opplæring i alle mulige instrumenter, sang, drama, sirkus (!) og andre estetiske fag. Det er utrolig verdifullt for barn og unge å ha mulighet til slik lærdom og erfaring på fritiden.
Men; det er også frustrerende når man må vente 2 og 3 år på å få komme inn på et gitarkurs... Da blir man mildest talt frustrert, og det er stor risiko for at ungen er blitt desillusjonert og lei av å vente på plass før han endelig får begynne. Så der har kommunen en utfordring!Men, i dag var det bare fryd og gammen på Sverresborg, som er Trøndelags svar på Bygdøy Folkemuseum.
I anledning 100-årsjubileet, så hadde den kjente musikeren helge Førde, fra bl.a. Ytre Suløens Jazzensemble, komponert et eget jubileumsverk, som heter "Sverresborg". Da var 150 elever i sving, i tillegg til sekkepiper og sveitsisk lur, det var mektig!
Og selve omgivelsene er også imponerende; midt i museet troner Zion, ruinene av borgen der Kong Sverre holdt til for snart 1000 år siden.
Vi er nærmeste naboer, og hver gang jeg er der, så tenker jeg at vi er heldige som har slike omgivelser rundt oss:-)En flott sommer-søndag i Trondheim!