mandag 20. februar 2012

I Harry Potters verden...!

I år har vi lagt Ferien med stor F til vinteren, og har byttet ut snømåke og ski med shorts og solkrem.
Florida er stedet, og her er det nok å ta seg til for både store og små!

I dag har vi fått oppleve en av de nyere og mest attraktive nykommerene på "fornøyelsespark-himmelen", nemlig The Wizarding World of Harry Potter!
Det var i 2010 at denne eventyrverdenen av magi og drømmer ble åpnet, og den er en del av det velkjente Universal Studio. Dette er det eneste stedet i verden hvor det er bygd oppe en forlystelsespark bygd på vår alles helt Harry Potter og hans verden.Selve Harry Potters rike ligger på et 20 mål stort område, og ifølge ryktene ble det brukt 250 000 000 dollar, altså rundt 1,5 millard kroner på å bygge opp Harry Potters verden mest mulig autentisk. Det sies at J.K. Rowling, forfatteren og mennesket bak denne verdensberømte figuren eventyrverdenen, hadde en meget detaljert styring med oppbyggingen stedet. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene, og hun har til og med prøvesmakt og godkjent "smørterølet" som selges i bøtter og spann til euforiske turister fra hele verden, som nå valfarter til sitt eventyr-rike.

Det er nesten morsomt å se voksne folk gå rundt i skole-kapper som de har kjøpt for 100 dollar stykket, og folk står gjerne i kø i halvtimesvis utenfor Olivanders tryllestav-butikk for å slippe inn for å kjøpe seg sin egen stav. Alt til meget stive priser.De har virkelig klart å bygge opp den riktige atmosfæren, og både små og store Harry Potter-entusiaster kjenner seg "hjemme" der de vandrer sild i tønne blant kjente butikker som Honningslurp, Galtvortekspressen og selve Galtvort som troner i det fjerne.
Sild i tønne ja; det er virkelig tettpakket med folk, og opp mot 2 timers kø på det verste for å bli med inn i Galtvort på en"ride" rundt på den sagnomsuste skolen. Man kan også kjøre i full fart med en Drageekspress eller bli med på en Hippogriff-tur.

Men hva gjør man ikke for å få en "ekte" Harry Potter-følelse for en stakket stund? ;-)