søndag 19. juni 2011

En god porsjon kulturhistorie...:-)

I dag har vi fått oss en god dose Trondheimskultur! Vi overvar konsert på Trøndelag Folkemuseum, der 150 unger og ungdommer fra Trondheim kommunale kulturskole spilte jubileumskonsert.
For faktisk så feirer musikkskolen i Trondheim 100 år i år! I tillegg til at de har en så lang historie, så er det også såvidt jeg vet landets største kulturskole, så derfor sier jeg HURRA HURRA!Hvert år loser de 4-5000 unger gjennom opplæring i alle mulige instrumenter, sang, drama, sirkus (!) og andre estetiske fag. Det er utrolig verdifullt for barn og unge å ha mulighet til slik lærdom og erfaring på fritiden.
Men; det er også frustrerende når man må vente 2 og 3 år på å få komme inn på et gitarkurs... Da blir man mildest talt frustrert, og det er stor risiko for at ungen er blitt desillusjonert og lei av å vente på plass før han endelig får begynne. Så der har kommunen en utfordring!Men, i dag var det bare fryd og gammen på Sverresborg, som er Trøndelags svar på Bygdøy Folkemuseum.
I anledning 100-årsjubileet, så hadde den kjente musikeren helge Førde, fra bl.a. Ytre Suløens Jazzensemble, komponert et eget jubileumsverk, som heter "Sverresborg". Da var 150 elever i sving, i tillegg til sekkepiper og sveitsisk lur, det var mektig!
Og selve omgivelsene er også imponerende; midt i museet troner Zion, ruinene av borgen der Kong Sverre holdt til for snart 1000 år siden.
Vi er nærmeste naboer, og hver gang jeg er der, så tenker jeg at vi er heldige som har slike omgivelser rundt oss:-)En flott sommer-søndag i Trondheim!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar