søndag 13. februar 2011

Du mor, du mor...

I dag har jeg kost meg med morsdag! Jeg har alltid likt morsdagen jeg, helt siden jeg som liten jente listet meg ned i kjøkkenet, og laget kaffe og dekket frokostbordet med fin duk,- og "vekket" moren min med kaffe på sengen.
Nå er det jeg som blir "overrasket" med hjemmelagete kort og frokost på sengen, og jeg syns det er helt topp jeg:-) Det er også fint å se hvor artig ungene syns det er, og jeg syns denne dagen er helt allright jeg!

Man kan så klart si at dette bare er en av alle disse dagene som kommer fra USA, og det hele er bare tull og kommerst. Men tross alt så er morsdagen en gammel institusjon, som vi har feiret her i Norge helt siden rundt 1910.
Og er det ikke fint da, at vi kan stoppe opp litt i vår travle verden, der barna gjerne blir fokusert på både tidlig og sent; at de får muligheten til å stå litt til tjeneste for mammaen sin en dag...?


Dette er faktisk attende gangen jeg feirer morsdag, det er ikke dårlig det, og tenk å ha fem stykker som kan gi meg oppmerksomhet på en slik dag!
Det å være mor er den viktigste jobben som finnes, og selv om jeg er både høyt utdannet og har en spennende jobb, så tar man aldri "fri" fra å være mor. Det er dødsalvor!

Jeg føler meg utrolig privilegert som får lov til å være mor, og jeg nekter å ha dårlig samvittighet eller å bli kalt gammeldags selv om jeg forfekter synet om at morsrollen er spesiell. Slik har det alltid vært, uansett likestilling, politisk korrekthet og verdens gang...:-)
TIL EI MOR

Du kan ikkje halda den fuglen att
lat han flyga mot morgonroden.
Du vermde han ved eit hjarte i natt,
han song, det var løn for nåden.


Du må ikkje klage for tomme hender 
du som fekk føda og sveipa ein son,
alt må du gje ifrå deg, alt er lån.

Anna Skeide

1 kommentar:

  1. Gratulerer med morsdagen! Det er spesielt å få være mamma, ja:)

    SvarSlett