onsdag 29. februar 2012

Jippi, vi er i Foreldre og Barn!...

I går fikk jeg se at det anerkjente bladet Foreldre og Barn reklamerer for Barnehagekremen vår i en stor artikkel de skriver om trygge hudpleieprodukter for barn.
Det er artig det:-)

Det ligger utrolig mye jobb bak det å starte sitt eget firma, og da er det så utrolig gledelig og inspirerende når "andre" har oppdaget oss, og at vi faktisk blir tatt med og anbefalt, i jungelen av produkter som finnes der ute.

Naturlige og økologiske hudpleieprodukter er i vinden, og det er bra!
Som artikkelen beskriver, så er det ingen ting som er magisk, og det er også noen som reagerer på naturlig ingredienser, med allergiske reaksjoner. Slik er det med alt! Man skal selvfølgelig ha et edruelig syn på alt, men at det er lurt og fornuftig å ha et bevisst forhold til hva man smører på kroppen til både seg selv om barna sine, det er jeg IKKE i tvil om.

De fleste har nå fått med seg ordet parabener. Dette er konserveringsmidler som brukes i bl.a. hudpleieprodukter, og som har kommet veldig i fokus de siste årene.
Det finnes flere typer parabener, og noen er verre enn andre. Det som imidlertid er noe usikkert, er hvordan langtidseffektene er på de ulike parabenene, også de "gode", etter lang tids bruk i hudpleiemidler.
Selv om det riktig nok finnes typer av parabener i naturen også, som i bl.a. blåbær, så kan ikke dette direkte sammenlignes med at man tilfører kunstig fremstilte parabener på huden.

"Føre var-prinsippet" er et greit psinsipp, derfor er det så bra at det nå har blitt et stort fokus på dette.
Ikke minst gjelder det andre typer stoffer i kjemisk fremstilte hudpleieprodukter også.
Men, i dag en liten HURRA til oss selv, vi syns vi fortjener det:-)

1 kommentar:

  1. Hurra for dere!

    Stas med omtale, tipper det inspirerer til fortsatt innsats.

    SvarSlett