mandag 27. februar 2012

"Sommerferie" vinterstid...:-)
I år bestemte vi oss for å ta den store familieferien i vinter. Storesøster flytter nok ut, og har nok andre planer til sommeren, så det er supert å kunne samle alle 7 til en ferie som alle har lyst på!

Florida er langt unna, men det er et ideelt reisemål for barn i alle aldre, og også for oss voksne.
Tempen lå på 20-25 grader, så man kan ikke klage;-)

Og så er jo dollarkursen så fordelaktig for tiden, og det vistes på koffert-vekten gitt; jeg tror vi hadde med ca 150 kilo bagasje hjem over Atlanteren, minst! Når 5 par VANS-sko koster like mye som ett par i Norge, sier det seg selv at det blir en del kilo, og man tar litt av på alle de store Outlet Malls og kjøpesentrene.

Da er det kjekt å ha med seg bærer;-)


Når man er i Florida er man programforpliktet til å dra til noen av alle forlystelsesparkene. Det bugner av dem, og de mest kjente er Disney World og Universal Studios. Men det begrenser seg selv hvor mange man når over, ikke bare pga at dagene man har til rådighet. Det koster skjorta å komme inn; før man begynner å tenke på is, brus eller mat så har man svidd av 6-700 kroner per snute!
Og amerikanerene er eksperter på å friste oss til å kjøpe alt mulig, så man må holde tunga rett i munnen.

Men så er det en opplevelse å være i disse parkene og da!
Harry Potters verden i Universal Studios tok kaka, men for de små er det artig å treffe Mikke, Minni og Askepott, og Disney har fortsatt et godt grep om hordene som besøker Florida hvert år.Men; Disney må skjerpe seg! Både Disney World og Epcot bar tydelig preg av slitasje, og de har knapt nok pusset opp eller modernisert de siste 20 årene. Det går ikke, med den store konkurransen som er på denne fronten. Ikke en gang Disney kan leve på "magien", og folk forventer mer og mer spenning, moro og underholdning.
Det var et litt traurig besøk i den Norske pavilliongen i Epcot-senteret iallefall. Der har de ikke pusset opp det grann siden jeg var der som tenåring utpå 80-tallet. De viste en reklamefilm om Norge, og denne var over 20 år gammel...! Huff, det var nesten pinlig å være norsk, og jeg kan ikke forstå at den norske stat eller store kompanier ikke er interessert i å shine opp denne pavilliongen, som må være kjempereklame for landet vårt??

 Men, du så deilig det er å legge fra seg stillongs, utebukser og snøskuffe for en stakket stund, å duppe føttene i Mexicogulfen i stedet!
Vinterferie var tingen, og det er nok ikke siste gangen vi legger hovedferien vår til denne tiden av året nei;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar