mandag 21. februar 2011

I have a dream...

I helgen var vi på Oslo-helg med barna, og "gjorde" virkelig byen på turisters vis. Denne gangen skulle vi ordentlig vise ungene litt av det kulturelle og noen av attraksjonene som Oslo har å by på, og de ble dratt med rundt på alt fra kunstmuseum og Holmenkolltårnet til Nobels Fredssenter!

Jeg hadde aldri vært på Nobelsenteret selv jeg, og var litt spent på om det ville fenge ungene, fra 4-9 år. Og det gjorde det jammen:-) Kjempefint sted, både for store og små. Der fikk de lære om både Fridtjof Nansen og Afred Nobel, og se et glimt av alle prisvinnerene som i løpet av et hundreår på hver sin måte har kjempet for en fredelige jord. Vi fortalte dem litt om Martin Luther King, Nelson Mandela, Mor Theresa og noen av de andre, og hvordan de har bydd på seg selv og utsatt seg selv for fare og trusler, for at alle vi andre skulle få en tryggere og mindre konfliktfull verden.

Men det er jammen ikke så enkelt alltid å forklare de små barna hvorfor det til tross for alle disse flotte fredforkjemperene, daglig bryter ut nye konflikter, og nyhetene bombarderer oss med detaljer fra kriger og uro rundt om i verden...
Slik har alltid verden vært, og slik vil den vel alltid være.

 Men ungene tror på "PEACE" de:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar