torsdag 31. mars 2011

"Vi smører oss inn med gift"
Dette var ordene til programmet Schrødingers katt i NRK, da de fortalte om alle de giftige og helseskadelige stoffene som finnes i ulike kremer, shampoer og annen kosmetikk som vi dynger på oss dag etter dag og år etter år.
Kosmetikk inneholder gjerne helseskadelige stoffer, som er svært uheldige både for oss mennesker og for naturen rundt oss.

Vi har brukt disse uheldige stoffene i mange år i godt tro om at de er greie, men forskning og økt kunnskap om ulike tilsetningsstoffer viser at vi absolutt bør være bekymret, og bør være flinkere til å tenke "føre var-prinsippet".

Jeg har før skrevet en del om såkalte Parabener, stoffer som tilsettes for å være bakteriedrepende og forlenge holdbarheten til kosmetiske produkter. I tillegg nevnte Schrødingers katt også stoffene Siloksan, som gir en bløtere konsistens, og Triklosan, som også er bakteriedrepende.
Stadig mer forskning viser at disse stoffene til sammen kan gi hormonforstyrrelser, økt kreftrisiko, allergier og eksem og forstyrrelser i immunsystemene.

Det går nødvendigvis også mye giftstoffer ut i naturen, når vi skyller ut såper, shampoer og balsam ut med dusjvannet, og det er funnet faretruende mengder med giftstoffer i dyr helt opp i polare strøk.

Det er nettopp disse tingene vi har vært opptatt av i LYKKELIG SOM LITEN siden vi begynte å lage vår egen naturlige og miljøvennlige hudpleie, først til våre egne barn, deretter til alle der ute!
Vi tror det er viktig å tenke FØRE VAR, og være bevisst på hva man har på sin egen hud og kropp, og ikke minst sine barn.

Derfor er vi veldig glade for at NRK tar opp dette viktige temaet, som vi er nødt til å ta på alvor; både for oss selv og barna våre, og for naturen rundt oss!

Ta gjerne en titt på hjemmesiden vår: www.lykkeligsomliten.no  

 Se også:
http://nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7574130

3 kommentarer:

 1. Vi trenger slike som dere. Et rent alternativ i dobbel forstand.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fin kommentar! Det er veldig artig å få positive tilbakemeldinger.
  Vi håper du og andre som setter pris på produktene våre og det vi jobber for, vil "reklamere" litt for oss, og tipse om Lykkelig som liten til venner og kjente:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har lenge vært opptatt av parabenfrie produkter og heldigvis er det fler og fler produsenter som kommer med det. Men må si jeg ikke er like oppdatert på andre farlige tilsetningstoffer. Fikk forresten strekkmerkeoljen deres her om dagen. Den er bare sååååå herlig. Neroli er min absolutte favorittlukt, så her smøres det!

  SvarSlett