onsdag 10. august 2011

Tubfrim-hva var det nå...?

Er det noen av dere som husker Tubfrim?
Jeg hadde ihvertfall glemt hva det var, helt til vår lille frøken på 8 kom hjem og lurte på om vi har noen frimerker hun kunne få klippe av noen konvolutter. Hun hadde nemlig fått høre fra en "gammeltante" at "man kan samle frimerker, og sende det til Tubfrim, og at det var veldig lurt å gjøre."

Og-faktisk så er det ikke så dumt et tiltak! Tubfrim har eksistert i 80 år i Norge, og det er Nasjonalforeningen for folkehelsen som står bak. Ved at vi sender brukte frimerker til Tubfrim, så selges disse videre til alt fra samlere til frimerkehandlere både i Norge og i utlandet. Inntektene går til barn og unge med funksjonsvansker, og til tuberkuloserammede. I tillegg bruker Tubfrim-organisasjonen gjerne folk på gamlehjem eller dagsenter til å klippe frimerker fra konvolutter de får tilsendt, og dette er jo en fin aktivitet på slike steder.

http://www.tubfrim.no/
Man tror jo gjerne at man ikke får særlig med frimerker i huset lenger, med stadig mindre brevskriving oss i mellom i våre data- og internettider. Men tar man en nærmere titt, så er det jammen ikke lite frimerker i omløp, tross alt, og frøkenen her i huset fikk raskt en stor konvolutt full, i allefall når besteforeldrene ble engasjert også;-)

Neste prosjekt er visst vaffelsalg i gata til inntekt for rammede i Somalia, så det står ikke på engasjementet iallefall...:-)
2 kommentarer:

  1. Jøss, eksisterer det fortsatt?! Har en kollega som var veldig ivrig på dette.

    SvarSlett
  2. Så bra :) skal se om vi finner noen frimerker her også:)
    Vaffelsalg ja..vaffler er godt og det er sikkert noen som kjøper.

    SvarSlett