mandag 31. oktober 2011

Sykedag og inneliv...

I dag har det vært sofaliv på meg. Jeg bruker å skryte av at jeg aldri blir smittet, selv om pasienter daglig overøser meg med diverse virus og basselusker, som svirrer i luften på kontoret mitt.

Det sitter VELDIG langt inne å ringe til sekretærene, og be dem om å ringe rundt til pasientene som er satt opp til time i dag, og si at de ikke kan komme fordi jeg er blitt syk. Akkurat da drømmer jeg om en vanlig offentlig 8-16-jobb, hvor det gjerne er enklere å ringe inn og si at man tar en egenmelding. Egenmelding er et fremmedord for en fastlege, for vi driver jo vårt eget kontor...

Men nå har kroppen fått seg noen timer på sofaen, og varme tøfler på bena, så da er vi vel klar i morgen...:-)

2 kommentarer:

 1. HUff, skjønner det er kjipt! Mange pasienter som blir skuffet og kanskje til og med fortvilet - selv om de forstår at en lege ikke er en maskin som aldri blir syk. Masse god bering til deg!

  Har ellers et lite ønske eller tips om du vil.Til når du blir frisk igjen:-)

  Kan du ikke skrive et innlegg om det å være kronisk syk og å ønske seg barn? Hadde et litt underlig (i beste fall) møte med fastlegen når jeg ville drøfte evt å gi enebarnet vårt søsken.

  Ved kronisk sykdom er det kanskje enda viktigere å planlegge godt, tilrettelegge, få klarhet i hva en bør ta høyde for, forebygge hvis mulig osv...før et svangerskap. Veldig viktig å bli møtt på en skikkelig måte av fastlegen.... Hva kan en forvente? Hva bør en ta opp? Hvordan bør en bli møtt?

  ella

  SvarSlett
 2. God bedring!
  Best å holde seg hjemme så en ikke ender med å smitte pasientene sine, men skjønner at det er kjipt!

  ella

  Kronisk sykdom trenger ikke være et hinder, det avhenger helt av hvordan funksjonsnivået er til vanlig og hva slags støtte en kan komme til å trenge. Heldigvis er det slik nå at fedre har rett til å overta foreldrepermisjonen dersom mor er for syk til å ta seg av barnet. Lykke til! :)

  SvarSlett