mandag 16. januar 2012

København fra sykkelsetet...:-)

Jeg har vært på helgetur i København, sammen med min eldste håpefulle. Så koselig det er å ha så store barn også, at man kan nyte en storby på "voksenmåten" sammen med barnet sitt;-)

Som halvdanske og lommekjent i Kongens København, så er det alltid topp å komme til denne byen, hvor man føler at man har en god miks av det trauste Norden og en duft av Kontintentet også.

Og for et vær de vartet opp med denne gangen; sol fra skyfri himmel, og folkeliv i gatene for å feire dronningen sin, som har vært i "jobben" i 40 år!

Vi var skikkelig royalistiske denne helgen, og ble revet med av glade dansker som i tusentall hadde troppet opp med flagg og hurrarop på Amalienborg i går. Det er jo artig med litt pomp og prakt, og vi var så heldige å få med oss et glimt av hele familien på balkongen:Vi valgte det mest "selvsagte" fremkomstmiddelet i København, som er sykkel.
Denne byen er som skapt til sykling, og det er utrolig bra tilrettelagt for tohjulinger. Men det er bare å tråkke på altså, for de godtar ikke sinker fra Trøndelag, som liker å snu seg litt rundt her og der for å ta en titt!
Men har får sett veldig mye fra sykkelsetet, og kommer seg fra den ene bydelen til den andre.

Og -ikke minst, så når man å få tråkket seg til litt apetitt mellom bayere, smørrebrød og gode kager;-)Danskene har kommet langt forbi oss når det gjelder bevissthet på organiske og økologiske varer og levesett.
Hotellet vårt, Axel Hotel Guldsmeden, har denne tankegangen gjennomført på alt fra håndklær, såper og frokost, og kjører en helhjertet og konsekvent stil. Ikke rart at de har sykler til låns i bakgården også;-)

http://hotelguldsmeden.com/axel/danish/


Dette var reklamen;-)
København er og blir en av mine favoritter; Danmark, det er dejligt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar