onsdag 28. mars 2012

For en SFO...!

I kveld har jeg overvært en kjempeflott musical som SFO har satt istand. Ikke nok med at de har satt i sving over 80 barn, men alt er hjemmelaget og komponert i tillegg!

"Rot i støvsugerposen" handlet om hva vi kan finne inne i en støvsugerpose, og om hvordan det er å leve sammen i et samfunn der man er forskjellige, men må leve og ha det fint sammen uansett.

Jeg tar av meg hatten for hva de har fått til, både musikalsk, med fengende musikk og fine tekster. Og barna var kledd i fantasifulle kostymer, som også var hjemmelaget av de voksne på SFO. Her var det barn kledd ut som popkorn, gamle skruer og spikere, vaffelrester og godteripapir.
Og i orkesteret var det en blanding av lærere, foreldre og ikke minst rektor på skolen, som er en ivrig musikant og drivkraft på alle de flotte kulturelle tilstelningene som skolen har.

Man hører fra så mange skoler at SFO er nesten bare en "lagringsplass" for barna, med dårlig tilbud både pedagogisk og ellers. Jeg må si at det nettopp er SFO på vår skole som imponerer meg mest, og de har voksne ansatte som virkelig vil noe, og som har et bevisst forhold til det de driver med.
Det merker ungene, og det er faktisk nesten alle fjerdeklassingene som velger å ha SFO også, selv om det mange steder da er ganske vanlig at barna kutter ut SFO, og drar hjem rett etter skolen istedet.


Gratulerer, Nyborg, med en fin forestilling!

2 kommentarer:

 1. så utrolig kjekt å høre
  vi har dessverre mer den andre opplevelsen! :(
  synd å betale for noe dårlig og overlate ungene til kjedelige dager og uengasjerte voksne.
  nyt det gode tilbudet deres

  og riktig god påske
  beste hilsener fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!
   Ja, vi er veldig heldige, eller barna mest så klart.
   Vi hører også ymse her i Trondheim, og kvaliteten på SFO. Mens barna på "vår" SFO er ute på turer og får mange fine opplevelser, hører jeg om SFO-er som er på "grilltur" ute i skolegården på asfalten...
   Riktig god påske til deg:-)

   Slett