tirsdag 4. desember 2012

Klesberg med flau smak...

Som så mange ganger før, har skolen også denne uken laget et "hittegods-bord" utenfor klasserommet til barna.
Vanligvis går man forbi bokser og dunker med gjenglemte klær til daglig i garderoben til ungene når man henter og bringer, men som så mange andre foreldre, så er disse kleshaugene noe jeg bare registrerer i sidesynet, og går forbi.

Men denne uken har altså skolen tatt affære, og lagt alle klær, sko, luer og hansker utover noen bord, i håp om at noen gidder og ønsker å se etter om noe av dette faktisk tilhører SINE barn...! Det var flere bord, med varer av alle slag og størrelser.Og jeg må innrømme at disse mengdene av fine og til dels dyre og nye klær og utstyr, som bare ligger der henslengt og tilsynelatende ikke savnet eller etterlyst,- gjør meg både betenkt og litt kvalm.
Det er helt utrolig at vi har så mye av alt og god råd at vi faktisk ikke etterspør boblejakker, vintersko og utebukser, som i enkelte tilfeller er av merker som koster mangfoldige hundrelapper...

Én ting er at ungene er tildels distré og rotete i både den ene og andre alderen. Men en viss oppdragelse er det mulig å gi dem på at man faktisk skal ta vare på tingene sine, og bli lært at alt koster penger.
Men at vi voksne er så utrolig sløve til å følge opp dette, er bare trist. Vi, inkludert meg selv, glemmer gjerne å merke tøyet til barna. Men det ligger ikke bare der. Vi kjøper og vi kjøper, og det tyter ut med ting og tang i hyller og skuffer hjemme også, og vi merker knapt at den svarte vinterbuksa eller lua er borte...

Tenk hvor store verdier og mye penger det er som ligger "saltet"på skoler, idrettshaller og andre steder, og som aldri blir etterlyst eller i det hele tatt savnet.

Jeg fant selv et vottepar til en av barna i klesdungen i går. Det ligger sikkert mer...
Jeg blir skikkelig irritert på barna for at de ikke tar bedre vare på utstyret sitt, og husker på å ta med hjem det de bringer til skolen eller treningshallen.

Men aller mest blir jeg ergelig på meg selv, og skamfull, fordi jeg er med på å bidra til denne vanvittige overfloden og forbruket.
Så jeg utfordrer herved meg selv, og alle som leser dette, til å skjerpe seg og ta en titt i "gjenglemt-dunken"
nå og da,-vanskeligere er det ikke;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar