søndag 2. juni 2013

Vakker med litt vampyrblod...?

I helgen har jeg vært i på hudseminar i Oslo.

Der var det særlig ett foredrag som vekket min interesse;
Vampyrbehandling!

Midt i hovedstadens åpning av den storstilte Munch-utstillingen, så skulle man tro at foredraget og tittelen var planlagt, men det var nok bare en kuriøs tilfeldighet at nåtidens trendy skjønnhetsterapi har samme navn som en av Munchs mest berømte malerier...;-)
Joda, nå er det vampyrbehandling som er gjelder, og det var stor interesse for å høre om rynkebehandlingen med det sære navnet.
Det har vært oppslag om vampyrbehandling i media, og skal visstnok være en bra og skånsom terapi for den som har lyst og mulighet til å bla opp en del tusen for å få noen rynker mindre og kanskje se noen år yngre ut...!


Dr Michael Zangani, som holdt foredraget har også  vært i TV2s God Morgen Norge om vampyrbehandlingen, har en del "kunder" som foretrekker denne metoden fremfor Botox, Restylane og you-name-it-metoder som skal fungere som vidunderkurer mot tidens tann...

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/bruk-blodet-ditt-i-kampen-mot-rynkene-3732760.html


Kort fortalt dreier vampyrbehandlingen om at legen tar ut noe blod fra armen til pasienten, sentrifugerer og bearbeider blodet, slik at blodplater skilles ut. Dette settes deretter inn på ulike steder i ansiktet, og denne væsken stimulerer så til vekst og reparasjon i huden, kollagendannelsen får en boost, og vips så får man forhåpentligvis færre rynker og glattere hud i løpet av noen uker.
Vampyr-navnet kommer altså av at man bruker sitt eget blod og setter det inn igjen.

Zangani fortalte at en slik behandling koster et sted mellom 5-10000 kroner, og man må gjenta den en gang for å få effekt, og den varer da et års tid.
Men som med alt annet, så fungerer det ikke på alle, desverre, så det kan jo være et kostbart forsøk.

Det er nok ikke grenser fra hva folk er villige til å bruke for å se litt finere og yngre ut. Slik har det vært opp gjennom alle tider, og det er bare fantasien som setter grenser for hva som blir prøvd og brukt for å bekjempe den nådeløse tidens tann.

Noen blir fine og klarer å "lyve" av seg noen år. Men jammen ser man også traurige eksempler på det motsatte; folk som nesten har gjort seg avhengige av antirynkebehandlinger, og som ser mer ut som voksfiguerer uten mimikk enn som levende mennesker, som uttrykker glede, sinne eller andre følelser.
Det sies faktisk at folk som bruker Botox over tid, lammer ansiktsmuskulatur som faktisk er viktig i forhold til å kunne uttrykke empati, fordi vi mennesker får og gir respons til hverandre gjennom nettopp mimikk.

Så lenge man "glatter "ut og forynger seg innen rimelige grenser, så kan det absolutt være fint og flott. Det er den dagen det glatte ansiktet ikke står i stil med halsen eller resten av kroppen eller mennesket at dette kan bli litt traurige greier.

Men de som er fornøyde uansett, er vel de som eier klinikkene; de har det godt de takket være vår evige forfengelighet...;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar