tirsdag 30. august 2011

En skikkelig nesestyver...

Da er listen komplett...!
Den listen er kanskje litt suspekt, og egentlig ikke noe å være stolt av, nemlig at nå har alle fem barna i huset pådratt seg et brudd et eller annet sted på kroppen...

Sistemann var uheldig i gymen, og fikk et ublidt møte med en annen elev rett på nesa, slik at han lignet mistenkelig på Mike Tyson da han kom blødende hjem etter gymtimen for noen dager siden.
Og riktig nok; nesen var brukket. I dag har jeg vært med ham på St Olavs hospital, der han fikk nesen på riktig plass igjen. Men fy søren, det så vondt ut! Først stapper legen inn mengder med gasbind dynket i bedøvelsesmiddel, inni den knekte nesen. Etter stund måtte han ligge på en benk, og nesebenet ble knekket på plass med en tang. Til tross for sin tenåringsalder, så var det nok greit å ha en hånd å klipe hardt i mens det pågikk.
Nesen blir bra igjen den, og det kunne absolutt vært noe værre!

Skulle nesten tro at familien vår hadde benskjørhet eller dårlig ernæring, men jeg tror ikke det heller...!
Det at alle ungene har brukket et eller annet ben tyder vel mer på at vi ikke pakker dem inn i alskens polstring, og de får utfolde seg med både det ene og andre. Og-jeg tror ikke jeg er hasardiøs som forelder altså, og håper ikke andre mener det heller.

Det er bedre at barn har noen blåflekker og gips på en arm, enn at de alltid har rene pene klær uten en skittenflekk...;-)1 kommentar:

  1. Vi er deltakere i ADHD undersøkelsen, der de har plukket objekter fra Mor og barn undersøkelsen. Morsomt å være med på. I intervjuet ble jeg spurt om barnet mitt slo seg oftere enn andre barn. Da jeg svarte "ja", lente intervjueren seg spent frem, jeg så det glitret i øynene hennes og så spurte hun "hvorfor tror du det?".
    Og da jeg svarte "fordi han får lov - å klatre i trær, klatrestativ, må klare seg når han velter på sykkel" slukket jeg lyset i øynene hennes omtrent.

    Det er viktig at barn får lov, mener jeg. Skal de lære å klatre med mammahånden under rompa til de er fem, så blir de som 19-åringene forsvaret tar i mot, kan ikke gå på ski eller har aldri vrikket en ankel. Det er trist.

    Men veldig god bedring til han med nesa. Jeg tror neser er inmari mye vondere enn alt annet...!

    SvarSlett