mandag 26. september 2011

Kampanjestart...;-)

Jeg har ankommet Oslo, og skal tidlig opp i morgen for å delta på kampanjestart;-)
Jeg er Legerepresentant for Helsedirektoratet, som i år igjen kjører på for å få færre gravide til å ta seg en dram i svangerskapet.
Mange av oss tror at dette kan da umulig være noe problem, som det er grunn til å bruke ressurser på...?
De fleste av oss drikker ikke i svangerskapet, men forskning viser at det desverre er store mørketall.

Det dreier seg ikke om stor-drikking, men det er desverre en tendens til at gravide tar seg et glass i ny og ne. Når man faktisk ikke vet hva som er nedre grense for hva som er skadelig for det enkelte foster, så syns jeg det burde være en grei sak å stå over de stakkars månedene det er snakk om?

Det er nok mye pres utenfra også, fra venner, koleger, sosialeforum der drikking forventes, og fra den eldre garde, med svigermødre og tanter som har stadige "bevis" på at det gikk bra den gangen de fikk barn!

I morgen er det frokostmøte på Hotel Bristol, der både fagpersoner og gravide komikere kommer for å ha innlegg for fremmøtende pressefolk.

En ting som er veeeldig urettferdig, er at jeg har blitt satt til å holde innlegget mitt rett etter Henriette Steenstrup, en av Norges morsomste personer for tiden... Snakk om å hoppe etter Wirkola!
Men, så er jeg heldigvis ikke innleid for å være morsom heller da, så det går vel bra ;-)

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=132a47218c06e5eb&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D97fa244c13%26view%3Datt%26th%3D132a47218c06e5eb%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbQhNXpBwDEChISrTYt6NrqaqZz_kg

2 kommentarer:

 1. Jeg sverger også til TOTAL avholdenhet i svangerskapet.

  Lykke til med foredraget!

  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg er av de som virkelig ikke kan forstå at dette er veldig vanskelig... Men nå har jeg aldri drukket mye, og etter jeg fikk barn har det blitt enda mindre. Oppdaget gledene ved å kunne kjøre hjem, full utnyttelse av dagen derpå etc. Jeg drakk ikke så lenge jeg ammet heller.

  Lykke til :-)

  SvarSlett