onsdag 30. november 2011

Barnearbeid...:-)

I dag har mine tre minste vært på jobb! For tredje gang har de vært med som "pasienter", der nokså ferske legestudenter har øvd seg på å snakke med barn.

Det er ikke alltid så enkelt å få et barn i tale når han eller hun kommer på et legekontor, og det kan være lurt å få noen tips med seg på veien for en ung legestudent.
Jeg husker første gangen femåringen min var med; han sa ikke et eneste ord, og den stakkars studenten ble mer og mer svett...

Men i dag pratet både han og de to andre i vei, og jeg er redd studentene har fått med seg litt og hvert av livet innenfor de fire veggene hjemme hos oss...;-)

Det er artig å se hvordan studentene klarer å få mye info ut av ungene, og mange av dem var flinke til å få barna til å slappe av og legge ut om både viktige og mer svevende tanker om det som opptar dem akkurat nå.

Noen av de andre barna hadde med seg mamma eller pappa, og det er artig å betrakte hvordan noen foreldre klarer å holde kjeft, og la ungen snakke fritt, mens andre foreldre blander seg inn og tar over ganske fort. Da blir barnet fort "parkert", og det er ikke lett å få til noen god kommunikasjon.

På legekontoret er det likedan, og kunsten vår som leger er å fokusere på barnet, og prøve å høflig vise foreldrene at nå er det barnet som er i fokus. Mange foreldre mener det vel, men det er faktisk viktig å la barnet få sjansen til å komme med det de tenker og opplever. Vi må alltid være obs på at vi ikke blir sittende å prate over hodet på barna, det kan være fort gjort...


Mine tre håpefulle syns iallefall dagen var artig, og de er svært fornøyd med at de får ordentlig lønn også!

Og pepperkaker i pausen;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar