fredag 25. mai 2012

Vår lille Florence Nightingale...:-)

Her i huset har vi en liten frøken som er født med et spesielt omsorgs-gen, tror jeg!
Jeg vet at man liksom ikke skal skryte av barna offentlig og sånt, men litt må det da være lov til, det syns jeg, det kan da ikke være galt...;-)

Hun elsker å samle inn penger til alle mulige formål, og noen ganger kan det bli vanskelig å henge med i svingene når hun planlegger vaffelsalg i gata, lage butikk, eller et eller annet der pengene skal gå til "fattige barn i Afrika" og andre lignende veldedige prosjekt.
Dette er jo virkelig flott, og man må jo bare supporte noe slikt. Man kan liksom ikke si at man ikke gidder eller orker, selv om det har hendt at vaffelstekingen har måttet utgå på en sur og kald vinter-søndag.

Det siste prosjektet var "flaske-innsamling for Unicef"!
Hun fikk tak i et par venninner, og sammen gikk de rundt i nabolaget og ringte på dørene og spurte om tomflasker.
Og jeg skal si dere det ble tomflasker, HAUGER av tomflasker!
Det var, kanskje ubevisst, strategisk lurt å gå rundt midt i konfirmasjonssesongen,- for i løpet av et par timer så føltes det som om hagen var halvfull av flasker, som jentene talte opp.
To dager etterpå var de på Prix og leverte flaskene, og nå har Unicef mottatt hele 375 kroner fra disse flinke jentene:-)

Er det ikke flott??

Jeg håper at denne gløden holdes ved like, vi får bare holde ut litt rot og en del vaffelsteking og butikk-oppbygging i gata, så blir det nok flere kroner til fattige barn i Afrika i tiden som kommer!

3 kommentarer:

  1. Så kult! Hun er jo rett og slett kjempeinspirerende :)

    SvarSlett
  2. Så flink datter du har! Hils henne fra oss og si takk for bidraget.

    Mvh

    Helene i UNICEF

    SvarSlett