fredag 21. desember 2012

Julekort på gammelmåten...

Førjulstid er førjulsstri, for mange av oss iallefall.
Mye skal ordnes, og vi det er visst ikke måte på alt vi "må" ha gjort før jul.

En av de tingene jeg syns er koselig i juleforberedelsene, er å skrive julekort. Da blir det selvsagt et "skrytebilde" av familien, iallefall av de håpefulle, og listen er nokså lang for hvor en  hilsen skal sendes. Man tyvtitter i bunken fra i fjor, og satser på at ingen blir glemt...!


Jeg må innrømme at det ikke blir en lang epistel hvert år, og noen ganger jukser jeg litt og sender over bare en liten "God jul og Godt Nytt år". Men er ikke det greit da? Det er selvsagt artig å få høre om hva venner og familie har gjort og sett og vokst det siste året, og det er imponerende hvor flinke noen er til å gi rapport:-) Men jeg blir faktisk ikke fornærmet over dem som tar hurtigvarianten heller; for tenk hvor mye kosligere det er å få et julekort da enn å ikke få noen i det hele tatt!

Det har blitt stadig mer vanlig å ikke sende julekort, å sende elektroniske julekort på mail, eller å sende en hilsen på Facebook.
Jeg må virkelig si jeg håper at jeg fortsetter å få en del julekort i postkassen i årene fremover også. Det er jo så koselig å åpne postkassen når det ligger brev og kort der; det er jo ikke hver dag lenger.
Så jeg må innrømme at det er litt egoistisk at jeg er såpass ivrig med å skrive julekort i øst og vest selv; da er jeg ganske sikret å få noen i retur iallefall;-)

1 kommentar:

  1. Er så enig så enig. Men jeg havner alltid der jeg er i år, julekortene omgjøres til nyttårskort på grunn av at jeg er for treig til å få sendt dem..

    SvarSlett