lørdag 7. juli 2012

Sminkepress hos småjenter...?

For et par dager siden ble jeg intervjuet av Adresseavisen, om økt sminkepress og kroppspress hos barn  og unge.

http://www.adressa.no/forbruker/article3239261.ece

En forsker som også er intervjuet, sier også at det er økt press på å sminke seg og kle seg i "voksenklær" i stadig yngre alder.

Jeg har tatt opp dette temaet før, i forbindelse med at det er et faktum at barn/ungdommer kommer i puberteten stadig tidligere. Noe som kanskje er med øker tendensen til at det følger med en trend med mer sminke og "voksne"klær.

Det er ikke lett å være ung og barn, og med et stadig større press og trykk fra alle "kanaler" rundt oss, så er det forventinger og forestillinger om hvordan man bør se ut og te seg.
Barna bombarderes med bilder av idoler og forbilder som ser plettfrie ut, det finnes dukker som kan "barberes", og kjedebutikkene bugner av korte shortser og t-skjorter, der kropp uten tvil er i fokus.

Artikkelen i Adressa forteller om jenter som har sminket seg regelsmessig fra de var 7-8 år.
Jeg mener dette er litt trist, og at barn ikke får være barn, og at de har fått det for seg at det ikke er bra nok å være som de er.

Jeg syns dette er et viktig tema å ta opp, og det er som mange ganer ellers vi voksne som må være med og ta anvar og vise vei!


1 kommentar:

  1. Helt enig med deg. Jentene mine får sminke seg alt det de vil hjemme, men ikke på skole eller barnehage. Hun eldste er 11 og håper jeg kan drøye dette i 2 år til...

    SvarSlett