fredag 11. november 2011

Kunstutstilling...:-)

Det er ikke bare dronning Sonja som har kunstutstilling denne uken...;-)
Vi foreldre i Cecilienborg barnehage har også vært så heldige å oppleve kunst på høyt plan.Jeg, som verken er særlig kunstnerisk eller kreativ med malerkost eller nål og tråd, er imponert over hvor kreative de er i barnehagen! På utstillingen kunne vi se verker som barna har laget i ulike teknikker, alt fra kulltegninger til akvareller og malerier. Og det er fascinerende å se hva profesjonelle og tålmodige barnehageansatte får ut av disse barna våre.

Jeg har hatt barn i Cecilenborg barnehage, avdeling Maurtua i over 6 år nå, og er fortsatt like imponert over denne barnehagen. For det første er det akkurat samme personell dag etter dag, år etter år, og det så og si aldri fravær. Det drives også en helt spesiell pedagogikk, bygd på Maren Mehrens ideskisse, og dette har de gjort i ca 30 år. Det sier seg selv at dette er unikt når grunnleggeren Bodil Grøntvedt, som gikk av med pensjon for et par år siden, fikk Kongens Fortjenestemedalje for sitt arbeid med denne barnehagen:-)

Barna tas på ramme alvor, og de tas i løpet av året med på en reise gjennom alt fra steinalder, norrøn mytologi og  vikingetid, til grundig innføring i norske folkeeventyr og kultur. Det synges faste sanger år etter år, og ungene blir rene proffene til å være skuespillere, da alt dramatiserer, dag etter dag. Det er helt fantastisk å få være med på en samlingsstund, der barna kler seg ut som Olav den Hellige eller Espen Askeladd!

Men nå var det altså kunstutstilling, og det var en stor kunstnerisk opplevelse, i år som i fjor.
Spørsmålet er hvor vi skal gjøre av all kunsten som blir med hjem stadig vekk... Det begynner å ligne på en heldekkende tapet i både kjellerstua og gangen iallefall;-)


1 kommentar:

  1. Oi, så flotte bilder!
    Vi putter A4-kunst i perm eller sender den til besteforeldre - som heng den pent opp til neste gong Ungen er på besøk. Og så har dei vedomn ;)

    Har du tilfeldigvis erfaring med Sverresli (småbarnsavd.) også? Vi har unge i Hammersborg som skal leggast ned til hausten, så vi må finne ein ny barnehage. Det er eit vanskeleg valg, sjølv om eg er sikker på at alle dei vi vurderer eg gode - og ungen kjem uansett ikkje til å ha meir enn vage (men vonleg gode) minner derfrå om 10 år...

    SvarSlett